keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Kehittyminen

Lihas massan hankinta. Monet uskovat saavansa suuret lihakset pelkästään käymällä salilla, mutta asiahan ei niin ihan mene. Tarvitaan hikeä ja tuskan kiljaisuja ja tietysti lepoa sekä oikeanlaista ravintoa oikeassa suhteessa tavoitteisiin nähden. Varsinkin (naisilla) on olettamus, että parin kyykyn jälkeen reisilihakset kasvavat niin isoiksi, ettei housut mahdu jalkaan. Todellisuus on aivan muuta. Lihasmassan hankinta vaatii päättäväisyyttä ja sinnikästä työtä. Ravintoa pitäisi saada kokonaisenergiantarpeeseensa nähden 300-500 kcal enemmän sekä myös oikein ajoitettu ja rytmitetty saliohjelma pitää olla. Eriarvoiset viikot ja tarpeeksi usein muokattu saliohjelma tuovat tuloksia. Jos vuosikaudet tekee samalla ohjelmalla ja luulee kehittyvänsä niin silloin on väärällä tiellä. Ohjelmien päivitys olisi hyvä tehdä myös aika ajoin jottei kehitys lakkaa.

Monet vierastavat myös venyttelyn ja levon tarvetta. Venyttely palauttaa lihakset treenin jälkeen lepopituuteen ja auttavat näin palautumista. Levossa puolestaan lihakset kehittyvät. Muistakaapa siis nämä asiat kun menette salille tai harrastatepa vaikka sitten ihan vain juoksemista tai sauvakävelyä.

Palkkareita ei myöskään ole tavallisen kuntoilijan tai liikkujan tarve käyttää jos ruokavalio on terveellinen ja kattava. Proteiinia tulee kuitenkin saada jos mielii lihaksia kasvatella ja tässäkin syytä muistaa, että ylitarpeen menevä proteeiinin syönti varastoituu ylimääräisenä vartaloon. Itse käytän salitreenin tai juoksulenkin jälkeen palautumiseen toisinaan ihan vain lasia maitoa, mutta myös heraa ja maltodekstriiniä löytyy palkkareistani. Mutta edelleen pyrin syömälläni ravinnolla pärjäämään treeneistäni.HP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommentin vierailustasi