keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Terveellinen ravitsemus

No mitäs se sitten on? Olen itse kiinnittänyt jo viimeiset parivuotta paljonkin aiheeseen huomiotani ja yrittänytkin syödä terveellisesti ja säännöllisesti. Olen huomannut muutoksen entiseen minuun, joka lasten nukkumaan mennessä kaivoi herkut kaapista ja mussutti niitä iltapalaksi, jätti aamupalan kokonaan syömättä tai korvasi aterioita suklaalla ja milloin milläkin herkulla. 

Toki aina en elä kovin kurinalaisesti, mutta kun on oppinut ne perusjutut ja syömään säännölliseen niin en palaisi entiseen. Olen jättänyt leivän syönnin lähes kokonaan, mutta syön leipää toisinaan edelleen. Vältän valkoistavehnää ja ylimääräistä sokeria. Niin, no sokeria nyt vain on pakko saada välillä ja olenkin yrittänyt pysyä lasten kanssa kerta viikkoon herkkupäivässä, mutta sekin lipsuu välillä. On kausia, että tekee enempi mieli syödä ja syökin ihan "miten sattuu", mutta en kuitenkaan "mitä sattuu" eli mietin aina annos kokoa ja että saisin aterioilla hiilareita, protskuja ja rasvoja sekä kuituja. Tällä hetkellä treenaan salilla sekä kotona osan treeneistäni neljä ketaa viikossa kaksijakoisella ohjelmalla. Juoksu on yksi harrastuksistani, joka kuitenkin ollut nyt sattuneista syistä tauolla sitten viime syyskuun, jonka jälkeen en ole juoksemassa käynyt. Kahvakuulasin pari vuotta, mutta kun aloitin punttitreenit niin kuulailu jäi. Kuitenkin harrastukseni vaativat paljon energiaa ja jotta voisi kehittyä ja tulla tuloksia on hyvään ravitsemukseen kiinnitettävä huomiota. 

Huomaan ärtyväni ja kiukustuvani, päätäni alkaa särkeä ja väsymys iskee sekä se sokerin himo nostaa päätään heti jos väsähtää ja on nälkä, jostainhan se energia on otettava. Moni varmaan tunnistaa itsensä tästä ja uskon, että moni naposteluun taipuvainen saisi apua säännöllisestä syömisestä tai siis saisikin. 

Muistakaapa syödä hyvin ja säännölliseen, että jaksatta ja pysytte pirteinä. Ja te jotka ette syö säännölliseen niin ottakaa pieniä askeleita kohti säännöllisempää ateriointia. Hyödyt terveellisessä ravitsemuksessa ja syömisessä huomaa vasta, kun sen itse kokeilee.


Pirteää päivänjatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommentin vierailustasi